info

Hei! Jeg lurte på om du kunne lage en oversikt over hvor mye penger du har brukt mens du var i New York, og hva du har brukt de på. F.eks. hvor mye du har brukt på klær, mat, transport, skoleting osv. Vurderer selv å reise til New York neste vår!

vell, jeg vet desverre ikke akuratt hvor mye penger som har blitt brukt, men det er en del! det går vell mest penger i mat og transport. har selvfølgelig shoppet litt også, men ikke så veldig mye! skoleting, altså selve skolen og bøker og forsikring og alt det der kostet 38 000. + flybillett på rundt 5000. det jeg råder deg til å gjøre er bare å spare opp MEST mulig penger! får jo 6800 kr fra lånekassen i stipend i mnd, men det er egentlig veldig begrenset. det blir fort brukt opp på månedskort til tog, mat, og simkort til mobilen. så i mnd har jeg i gjennomsnitt brukt 8000 kanskje. den første mnd brukte jeg MYE mer enn de andre. for vi måtte kjøpe diverse ting til leiligheten som kleshengere, såper, shampoo (som faktisk har holdt hele oppholdet), tannkrem og alt det som vi trenger.

Kunne du ha lagd et innlegg der du forteller hvor du bodde under oppholdet, hva det kostet osv osv. Der du liksom tar med alt du måtte tenke på å gjøre før og under oppholdet. Hadde satt veldig pris på dette! Har lyst å dra selv, men vet ikke helt hvordan ting fungrer!

Jeg har bodd på 70 greene i jersey city hele oppholdet, og er veeldig fornøyd! det er gjennom en norsk mann som heter JARL, bare søk nyc-jc på google så skal det komme opp. kostet rundt 11000 kr per person (vi er 3) og vi har en studio apartment, med kjøkken, stue og soverom i ett rom (med 3 senger) og et bad.


når vi så leiligheten for første gang ble vi litt sjokka over hvor liten den var, men når jeg tenker på det nå er det en perfekt størrelse for oss. og den er veldig fin. vi får vaskehjelp 2 ganger i mnd, som er inkludert i prisen. og i 11 etasje her er det badebasseng (som ikke har åpnet ennda), solsenger, bonfire, utekjøkken med 2 griller, masse sitte plass, en liten plen ute, stort treningsrom med alle slags maskiner, et yogarom, lekerom for barn, liten kinosal, biljardbort, et rom hvor du bare kan slappe av osv. de har også spa og massage, men det må du betale for.

det er et veldig fint bygg, og under bygget er det en butikk som vi pleier og handle på av ogtil, men med tanke på at det bare er økologiske matvarer og litt dyrt, pleier vi heller å handle på en stor matvarebutikk litt lengre borte. det er også en fin resepsjon som det alltid sitter noen i 24/7. det har også vært veldig koselig å bo i 18 etasje, for det har nesten bare vært gatewaystudenter i den etasjen, så vi har hatt fester, og bare gått fra rom til rom. og har vi glemt å kjøpe noe, er det bare til å gå til naborommet å spørr om de har. 

vist du skal dra her er det mye å sette seg inn i. du må søke til amerikansk visum og dra til oslo på intervju, skaffe studentforsikring, søke på høyskolen i telemark for å komme innpå gateway (og selvfølgelig søke på gateway), skaffe leilighet på forhånd, bøker, flybillett, og mye mer. gå på gatewaycollege.no så finner du mer informasjon :)

5 kommentarer

Christian

19.05.2012 kl.17:10

Halla! Tusen takk for at du har skrevet blogg gjennom oppholder i new york! Har lest hver innlegg(!), og syntes det har vært veldig kult! Takk!

Sara Adolfsen

21.05.2012 kl.14:18

Hei!

Takk for god informajon, bloggen din har vært kjempespennende å følge, i og med at jeg skal til New York med Gateway våren 2013.

Jeg lurte på en annen ting, hvordan har du/dere gjort det med legitimasjon og slikt når dere er ute og drikker/drikker hjemme?:)

Takk på forhånd!

Malene

22.05.2012 kl.10:41

betaler dere 11000 i mnd eller tilsammen for hele oppholdet?

Sarah Wee i New York

01.06.2012 kl.07:20

Malene: i mnd :)

Sarah Wee i New York

01.06.2012 kl.07:21

Sara Adolfsen: det er ingen problem! vi viser bare vår ekte legitimasjon, men som oftest forstår di ikke norske bankkort, og de bryr seg egentlig ikke heller så lenge du kler deg fint og ser voksen ut!

Skriv en ny kommentar

Sarah Wee i New York

Sarah Wee i New York

19, Haugesund

Mitt navn er Sarah og jeg skal de neste 4 mnd tilbringe livet i New York og studere Moteledelse med Gateway College!

Kategorier

Arkiv

hits